Διαδικασία μετατροπής

GAS Kotsis, Υγραεριοκίνηση στα Ιωάννινα

Η μετατροπή αφορά σε όλους τους τύπους βενζινοκίνητων αυτοκινήτων είτε είναι παλαιότερης τεχνολογίας με καρμπιρατέρ είτε με ψεκασμό πολλαπλών σημείων. Τελευταία υπάρχουν και κιτ για κινητήρες άμεσου ψεκασμού σε αέρια ή υγρή μορφή. Η μετατροπή δεν αντικαθιστά κανένα μέρος του κινητήρα και πρόκειται για ανεξάρτητο σύστημα που αποτελείται από διάφορα εξαρτήματα. Ο πνεύμονας είναι το εξάρτημα που εξαερώνει (με την βοήθεια των θερμών νερών του κινητήρα) και ρυθμίζει την πίεση ψεκασμού ενώ το ρεζερβουάρ βρίσκεται τοποθετημένο συνήθως στον χώρο της ρεζέρβας ασφαλείας ή σε κάποιο μέρος του πορτμπαγκάζ. Στην εισαγωγή (στους αυλούς) προστίθενται τα μπεκ ψεκασμού ενώ υπάρχει μία ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του όλου συστήματος.


Διασκευή

Τοποθετώντας την συσκευή του υγραερίου σε οποίοδήποτε βενζινοκινητήρα, δεν αλλάζει και δεν αφαιρείται τίποτα στο αυτοκίνητο. Απλά πρoσθέτονται κάποια εξαρτήματα, δίνοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και το υγραέριο. Απλή προσθήκη δηλαδή και καμία απολύτως μετατροπή.


Χρόνος διασκευής

Η διαδικασία τοποθέτησης της συσκευής υγραερίου διαρκεί περίπου δύο εργάσιμες ημέρες.


Λειτουργία

Το υγραέριο διοχετεύεται μέσω ενός σωλήνα, σε υγρή κατάσταση, στο χώρο του κινητήρα. Στη συνέχεια, μετατρέπεται σε αέριο από μια μονάδα μετατροπής και διοχετεύεται ελεγχόμενα από το σύστημα διανομής εισόδου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας μονάδας μίξης αερίου αμέσως πριν από τη βαλβίδα ρύθμισης της ροής του καυσίμου ή με μονάδες ψεκασμού που προσαρμόζονται κατευθείαν στο σύστημα διανομής.