Συχνές ερωτήσεις

Λόγω του γεγονότος ότι η τεχνολογία της υγραεριοκίνησης στην Ελλάδα, είναι σχετικά μία πρόσφατη τεχνική ανεφοδιασμού των οχηματών, είναι εύλογο να δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με διάφορα θέματα που αφορούν την υγραεριοκίνηση. Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνετε. Σε κάθε περίπτωση, το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ερώτηση.


Τι αλλάζει στο αυτοκίνητό μου;

Δεν αλλάζει και δεν καταργείται τίποτα, προστίθονται απλά κάποια εξαρτήματα ώστε να είναι εφικτή η τροφοδοσία του υγραερίου. Το σύστημα της βενζίνης παραμένει ανεξάρτητο.


Τι θα συμβεί αν τελειώσει το υγραέριο εν κινήσει;

Σε τέτοια περίπτωση το σύστημα θα γυρίσει αυτόματα σε βενζίνη χωρίς να σβήσει ο κινητήρας, ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες.


Πώς γίνεται η αλλαγή του καυσίμου από βενζίνη σε υγραέριο και αντίστροφα;

Η αλλαγή του καυσίμου γίνεται μέσω ενός διακόπτη που τοποθετείται κοντά στη θέση του οδηγού ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση ακόμα και εν κινήσει.


Πώς θα ξέρω ότι το υγραέριο τελειώνει για να γεμίσω τη δεξαμενή;

Υπάρχει Ένδειξη στάθμης του υγραερίου και είναι πάνω στον διακόπτη επιλογή καυσίμου, ελέγχεται από τη θέση του οδηγού με τη μορφή φωτεινής ένδειξης (led). Επίσης υπάρχει και πάνω στη δεξαμενή όργανο ένδειξης πληρότητας της δεξαμενής σε υγραέριο.


Θα φτάσει η τιμή του υγραερίου την τιμή της βενζίνης;

Η πολιτική της Ε.Ε. ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο να παραμείνει χαμηλός ως κίνητρο καθώς το υγραέριο κίνησης ως καύσιμο είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον, σε σχέση με τη βενζίνη ή το πετρέλαιο.


Είναι νομιμη η χρήση του υγραερίου στα αυτοκίνητα;

Με το Νόμο 2773 Άρθρο 45 επιτρέπεται η υγραεριοκίνηση όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσης (Ι.Χ, Δ.Χ, ΤΑΞΙ, κλπ). Για να είναι νόμιμη όμως η εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο θα πρέπει, η συσκευή και όλα τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν να έχουν έγκριση τύπου από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ και ο τεχνικός που θα τα τοποθετήσει να έχει πτυχίο τοποθετήσεως συσκευών για το υγραέριο. Ο έλεγχος των παραπάνω για τη νομιμοποίηση γίνεται στα Κ.Τ.Ε.Ο.


Πόσο θα στοιχίσει η εγκατάσταση της συσκευής υγραερίου στο αυτοκίνητο μου;

Το κόστος εγκατάστασης μιας συσκευής υγραερίου στο αυτοκίνητο εξαρτάται από την τεχνολογία του αυτοκινήτου, π.χ. συμβατικό-καρμπυρατέρ ή injection, καταλυτικό μονού ή πολλαπλών ψεκασμών κλπ.

Αντιπροσωπείες

romano landirenzo zavoli brc vegas landi Lovato omvl